درب اتوماتیک شیشه ای

درب اتوماتیک شیشه ای

یکی از انتخاب هایی به شمار می رود که قابلیت تحت تاثیر قرار دادن چشم انداز ساختمان را داشته و در هر مکانی قابل استفاده است. مهم نیست که چه مقدار فضا برای نصب درب اتوماتیک شیشه ای در اختیار دارید؛ زیرا انواع مختلف این درب ها به شما کمک می کنند تا از کمترین فضای ممکن بیشترین بهره را ببرید. این نوع درب ها با داشتن قابلیت های فراوان می توانند انتخاب مناسبی برای مکان های عمومی از جمله ادارات، بانک ها، ویلاها، شرکت ها، بیمارستان ها (که رعایت بهداشت در آن ها اهمیت فراوانی دارد)، مراکز توان بخشی، مراکز کنفرانس و ساختمان های نمایشگاهی باشند؛ چرا که علاوه بر سهولت در رفت و آمد، زیبایی خاصی نیز به محیط می بخشند. درب شیشه ای اتوماتیک با بهره گیری از یک حسگر مادون قرمز می تواند حرکت در محیط را تشخیص داده و باعث باز شدن ورودی گردد. در مراکز پر رفت و آمدی که در کنار پیاده رو ها قرار گرفته اند و ممکن است درب آن ها دائم باز و بسته شود، می توان از یک حسگر در کف ورودی استفاده نمود که باز و بسته شدن درب با تشخیص وزن افراد انجام گیرد.

فریم استیل

به طور کلی فریم های طرح استیل جزو زیباترین فریم ها هستنند که در درب شیشه ای استفاده می شوند.برگشن نور و سیقلی فریم ناخوداگاه ذهن بیننده را به خود درگیر میکند. این فریم ها با اینکه ضخامت کمی دارند اما در برابر ضربه مقاومت عالی ای از خود نشان می دهند. طیف رنگی محدود به طلایی و نقره ای و قیمت بسیار بالا از جمله نقاط ضعف این نوع فریم است.

این نوع فریم بیشترین استفاده را در درب شیشه ای دارد و طبعا ارزان ترین نوع فریم نیز هست. یکی از مزایای بزرگ این نوع فریم انتخاب رنگ آن است که تقریبا انتخابی نامحدود به مشتری میدهد. مقاومت رنگ این فریم ها در مقابل ضربه بالاست اما در مقابل دو نوع فریم دیگر حرفی برای گفتن ندارد.نوع دیگر از رنگ آمیزی فلز آنادایز است که رنگ جزئی از بافت فلز می شود و در صورت خراشیدگی فلز هم رنگ اش تغییر نمی کند. این نوع فریم های آلومینیومی در حال حاضر استفاده کمتری دارند اما از بسیاری لحاظ نسبت آلومینیومی کوره ای برتری دارند. طیف رنگی فریم های آنودایز کمتر از مدل کوره ای است و قیمت به مراتب بیشتری از آن دارد.

امکان نصب درب شیشه ای سکوریت در هنگام ساخت ساختمان و یا پس از آن وجود دارد. درب اتوماتیک شیشه ای قابلیت اتصال و ترکیب با سیستم اتوماسیون مراکز اداری را نیز دارا می باشند، همچنین می توانند به سرعت قفل شوند و یا بسته به نیاز در وضعیت «دائم باز» یا «دائم بسته» تنظیم گردند. این دربها از جنس شیشه مقاوم سازی شده (سکوریت) ساخته می شوند که امکان حک کردن آرم شرکت یا موسسه(سند بلاست) و یا طرحی خاص بر روی آن نیز وجود دارد. جنس قاب یا فریم درب ها از آلومینیوم ضد سایش است که می توان بر روی آن از روکش استیل نیز استفاده نمود.

تفاوت درب شیشه ای برقی

درب شیشه ای برقی اصطلاحی است که بسیاری برای درب اتوماتیک شیشه ای دارند. اما اصل تفاوت در نوع کارکرد این درب است که بر اساس نیاز کارفرما سفارش داده میشود. معمولا در اماکنی که فضا به میزان کافی وجود دارد از درب اتوماتیک کشویی که ارزان ترین نوع درب شیشه ای است استفاده میشود. در جاهایی که فضا کمتر است از درب تلسکوپی حتی درب شیشه ای اتوبوسی استفاده میگردد. و برای ورودی اماکن تجاری مثل هتلها و یا فروشگاه های بزرگ از درب های گرد یا گردان استفاده خواهد شد تا ورودی را دو چندان زیبا کند.

موارد تاثیر گذار در قیمت درب اتوماتیک شیشه ای

همواره این سوال در ذهن خریدار درب اتوماتیک وجود دارد که چه چیزهایی قیمت پک محصولی اش را تعیین میکند و چه چیزهایی می تواند هزینه خرید را خیلی بالا برده و تاثیر زیادی روی کل جنس بگذارد. ما در ادامه درب اتوماتیک شیشه ای را به صورت جزء معرفی کرده و تاثیر آن را در قیمت کلی بیان میکنیم.

  • اپراتور درب شیشه ای
  • فریم یا کاور درب
  • شیشه سکوریت
  • تجهیزات جانبی
  • نصب و آهن کشی

اپراتور درب شیشه ای اتوماتیک

اپراتور که شامل چندین قطعه است شامل موتور، مرکز کنترل، تسمه ها، سنسور و چشمی می شود که تقریبا 40 درصد از کل هزینه خرید درب اتوماتیک را شامل می شود. قطعه بسیار مهم و حیاتی که میتواند هم در کیفیت کار و هم در قیمت اپراتور تاثیر بالایی بگذارد نوع موتور استفاده شده در آن است.

به طور مثال موتور دانکر که ساخت آلمان است کیفیت بسیار بالایی داشته و به ندرت دیده شده که به مشکل بر بخورد و در کنار این کیفیت خوب دارای گارانتی طولانی مدت هم می باشد. شرکت های دیگری مثل کرماس و یا رکورد که موتور خاص خود را تولید میکنند نیز کیفیت خوبی دارند که در بسیاری از اماکن معتبر از آن استفاده شده است.

در کنار موتور مدار درب شیشه ای اتوماتیک نیز قطعه ای است که می تواند تاثیر مستقیمی در درست کار کردن موتور داشته باشد و معمولا قیمت به نسبت کمی نیز ندارد. پس باید توجه داشت در زمان خرید در صورتی که حتی اپراتوری از موتور دانکر نیز استفاده کرده بود، تجربه دیگران از مدار کنترل و دیگر تجهیزات چگونه بوده و آیا آن قطعات نیز با کیفیت ساخته شده اند.

فریم یا کاور درب شیشه ای

فریم تنها در درب های شیشه ای فریم دار استفاده می شود که اکثر محصولات این گروه را شامل می شود. به طور کلی در صورت استفاده از فریم های معمولی قیمت فریم حدود 35 درصد یک پک کامل درب اتوماتیک شیشه ای را شامل می شود ولی همین هزینه می تواند تا 50 درصد نیز بالا رود چرا که مصرف کننده در انتخاب نوع فریم مختار است و می تواند از بین فریم آلومینیوم ساده، آلومینیوم آنادایز و فریم استیل یکی را انتخاب نماید.

در این بین قسمت فریم های استیل به نسبت دو نوع دیگر سطح بالاتری دارند و همین فریم های استیل دارای انواعی هستند که در ادامه به آن اشاره می کنیم.

  1. فریم استیل : برای ساخت این فریم تماما از استیل استفاده شده و به همین علت در صورت برخورد با اشیاء آسیبی به آنها وارد نمی شد. این مدل فریم به دلیل قیمت بسیار بالا و عدم صرف اقتصادی در حال حاضر در ایران تولید نمی شوند.
  2. فریم روکش استیل: این نوع فریم که دارای اسکلت آلومینیومی و روکش استیل است در بسیاری از اماکن باب شده و به علت زیبایی و درخشندگی جنس استیل استقبال خوبی از این نوع فریم شده است. این نوع فریم تنها در دو رنگ طلایی و نقره ای قابل سفارش است و اختلاف قیمتی دو برابری به نسبت مدل های رنگهای کوره ای دارد.

شیشه سکوریت درب شیشه ای

تا همین چند سال پیش شیشه سکوریت آنقدر قیمت کمی داشت که قیمتش در درب اتوماتیک گم می شد اما اکنون حدود 10 تا 15 درصد هزینه یک پک کامل را شامل می شود. شیشه ها هم شامل تنوع می شوند که در این بین شیشه بی رنگ قیمت پایه و به نسبت ارزان و دیگر نوع ها گران و گرانتر می شوند. به لحاظ نوع شیشه ها را میتوان به سه صورت سفارش داد.

  1. شیشه ساده سکوریت بی رنگ
  2. شیشه سکوریت رنگی (دودی و یا رنگهای دیگر)
  3. شیشه سندبلاست شده ( مات شده) که می تواند حاوی طرح یا حک کردن برند روی شیشه باشد.

تجهیزات جانبی درب اتوماتیک

برخی از اقلام هستند که به صورت اضافه میتواند به سفارش اضافه شود. به طور مثال باتری برای زمانی که برق نیست یک آپشن اضافی است یا کاور پشت دهنه نیز که جهت زیباتر شدن کار است جزو این موارد است که معمولا جمع اینها هزینه بالایی روی دست کارفرما نمی گذارد.

آهن کشی و نصب درب شیشه ای

درب اتوماتیک در آخرین ایستگاه خودش باید در محل مورد نظر نصب گردد. برای نصب آن نیاز به یکسری آهن کشی است که میتواند در هنگام ساخت بنا و یا هنگام نصب انجام پذیرد. پس از آن اپراتور و لت های شیشه نصب می گردد که زمانی در حدود 8 ساعت را خواهد برد. هزینه نصب و آهن کشی درب شیشه ای اتوماتیک در حدود 10 درصد کل هزینه پروژه است که میبایست در ابتدای کار آن را نیز در نظر گرفت.