درب اتوماتیک پارکینگ
درب اتوماتیک پارکینگ
در سالهای اخیر استفاده از دربهای اتوماتیک پارکینگی یکی از الزامات برای ساختمانها محسوب میشود، درب اتوماتیک یا درب برقی پارکینگ به کاربر این امکان را میدهد که با استفاده از یک ریموت کنترل به صورت خودکار درب پارکینگی را باز یا بسته کرده و سهولت و سرعت رفت و آمد بیشتر شود. درب های پارکینگی با توجه به محل نصب،عرض ورودی،میزان تردد و وزن درب انواع مختلفی دارند که هریک از مدل ها متناسب با شرایط پارکینگ می باشد.در میان انواع دربهای برقی پارکینگی دربهای ریلی و لولایی رواج بیشتری پیدا کرده اند و طرفداران بیشتری دارد. همچنین قیمت درب برقی پارکینگی به عوامل مختلفی از جمله وزن درب،طول درب و نوع موتور استفاده شده در آن بستگی دارد و نمی توان برای هر مدل درب یک قیمت واحد را در نظر گرفت. در این مقاله به بیان جزئیاتی در رابطه با انواع درب اتوماتیک پارکینگی ،مزایای استفاده از آن و در نهایت نصب و نگهداری آن خواهیم پرداخت.
درب برقی پارکینگ
با توجه به افزایش جمعیت ، کمبود فضا،افزایش وسایل نقلیه نیاز به پارکینگ بیش از پیش برای انسانها احساس می شود.از این رو متخصصان بر آن شدند تا امنیت و رفاه را برای این دسته از کاربران فراهم کنند.درب برقی پارکینگی یک وسیله ی بسیار کاربردی جهت افزایش رفاه و امنیت برای عموم مردم می باشد.درب اتوماتیک پارکینگ امروزه طرفداران بسیاری پیدا کرده و تقریبا اکثر ساختمان ها از یک نوع درب اتومات پارکینگی استفاده می کنند.
درب برقی پارکینگ برای سالمندان و افراد کم توان که باز و بسته کردن درب های سنگین پارکینگ برایشان سخت و دشوار است راه حل بسیار مناسبی می باشد.دربهای پارکینگی لولایی قدیم را می توان با اضافه کردن یک جک و چشمی به درب اتوماتیک پارکینگ تبدیل کرد و از بازو بسته کردن مدام لنگه های درب با دست زیر باران و برف و یا در گرمای تابستان خلاص شد و تنها با فشردن یک دکمه با خیال راحت به پارکینگ رفت.
درب اتوماتیک پارکینگ یک نوع درب برقی می باشد که بدون دخالت دست و نیروی انسانی ، توسط نیرویی موتور و ریموت کنترل ها باز و بسته می شود.دربهای برقی پارکینگی مدلهای مختلفی دارند که با توجه به نیاز کاربر می توان از یکی از مدلها استفاده کرد.در فیلم بالا نمونه ای از نصب درب پارکینگی را می بینید که توسط جک های لولایی باز وبسته می شوند.دربهای لولایی را توسط جک های هیدرولیکی به درب برقی تبدیل کرد و به راحتی باز وبسته کرد.
نکات مهم در انتخاب درب اتوماتیک پارکینگ
برای این که یک درب مناسب برای پارکینگ انتخاب کنید باید به نکات زیر توجه داشته باشید:
فضایی که درب برای باز و بسته شدن نیاز دارد را در نظر بگیرید، این فضا نوع درب پارکینگی و مکانیسم کارایی آن را مشخص می کند.
مسقف بودن یا نبودن پارکینگ
شیوه رفت و آمد خودروها به داخل پارکینگ
میزان تردد وسایل نقلیه
تمام موارد بالا کنار هم برای یک انتخاب درست درب پارکینگی اتوماتیک لازم می باشد.
تاریخچه درب اتوماتیک پارکینگ
دربهای بزرگ پارکینگ یا گاراژ از 450 سال پیش از میلاد مسیح برای عبور و مرور ارابه ها طراحی شدهاند، استفاده از آنها به شکل امروزی به قرن بیستم میرسد، شاید جالب باشد بدانید که در سال 1902 تولید کنندگان نوعی درب را طراحی کردند که به شکل دربهای اتوماتیک امروزی به صورت اتوماتیک به سمت بالا حرکت کرده و زیر سقف قرار میگرفت، دقیقا چیزی شبیه به دربهای پارکینگی زیر سقفی امروزی. این درب های تک پنل تا سالیان سال به همین شکل مورد استفاده قرار میگرفت تا این که برای سهولت در باز و بسته شدن درب و ایجاد تعادل در زمان باز و بسته شدن دربها، درب پارکینگی سکشنال طراحی شد.
کاربرد درب برقی پارکینگ
درب پارکینگی در واقع نوعی درب معمولی هستند از جنس فلز، فایبرگلاس یا چوبی که با سایز بزرگ و برای پارکینگها طراحی میشوند، این درب برقی توسط یک موتور الکتریکی قوی به صورت اتوماتیک و با استفاده از یک دستگاه ریموت کنترل باز و بسته میشوند. با توجه به نیاز کاربر و شرایطی که پارکینگ دارد این دربها با شکلهای ظاهری و مکانیسم عملکردی متفاوت، متناسب با شرایط پارکینگ طراحی و تولید میشوند.درب برقی پارکینگ بسته به فضای پارکینگ و شرایط استفاده از آن انواع مختلفی دارد که در زیر به اختصار در مورد آن توضیح می دهیم.
انواع درب پارکینگ
در گذشته استفاده از این نوع درب های اتوماتیک شکل تشریفاتی داشت اما در دهههای اخیر دربهای پارکینگی یک الزام برای ساختمانها به ویژه ساختمانهای چند طبقه محسوب میشود. دربهای پارکینگی با توجه به نوع کاربری و نوع ساختمان انواع مختلفی دارند که به شرح زیر است:
درب اتوماتیک پارکینگی زیرسقفی یا سکشنال
جک برقی پارکینگی ریلی
جک برقی پارکینگی لولایی
درب اتوماتیک کرکرهای
درب پارکینگ زیرسقفی یا سکشنال : این نوع درب اتوماتیک سقفی مناسب فضاهایی می باشد که از لحاظ ارتفاع دارای محدودیت می باشند.درب پارکینگی زیر سقفی یا درب اتوماتیک سکشنال چون بر روی سقف جمع می شود فضایی را در پارکینگ اشغال نمیکنند به همین دلیل حتی فضای پشت درب نیز قابل استفاده می باشد.
دربهای ریلی پارکینگ : درب ریلی پارکینگ هم به صورت دستی هم به صورت برقی وجود دارد.چون تکان دادن درب درحالت دستی بسیار سخت است بیشتر از حالت درب برقی ریلی پارکینگ استفاده می شود.درب ریلی پارکینگ همان طور که از نامش پیداست بر روی یک ریل موقع باز شدن به یک سمت حرکت می کند.این نوع درب اتوماتیک پارکینگ کشویی فضایی از پارکینگ را اشغال نمی کند در عوض برای باز شدن عرض نسبتا زیادی را می خواهد.
درب لولایی پارکینگی:که به دوصورت تک لنگه و دولنگه وجود دارند. این نوع درب برقی موقع باز شدن فضای بسیار زیادی را اشغال می کنند به همین دلیل نمی توان از فضای پشت پارکینگ استفاده کرد به همین دلیل برای محیط هایی مناسب است که به این فضا نیاز نداشته باشند.درب های لولایی معمولی با نصب یک جک برقی تبدیل به درب های برقی پارکینگی می شوند و این مزیت باعث استقبال کاربران از نوع جک های بازویی شده است.
درب اتوماتیک کرکرهای پارکینگ: این نوع درب اتوماتیک از جنس فولاد ساخته می شود، نوع کوچک این کرکره های برقی برای مصرف ساختمانی و نوع بزرگ برای ساختمان های بزرگ تجاری و اداری مورد استفاده قرار میگیرد. این درب اتوماتیک کرکره ای قابلیت عایقبندی شدن ندارند. مگر اینکه با استفاده از فوم پلی اورتان آنها را عایق بندی کرد.درب های اتوماتیک کرکره ای امروزه بسیار رواج پیداکرده است و دلیل این امر نیز قیمت اقتصادی آن می باشد. این درب برقی پارکینگی علاوه بر اینکه به عنوان درب اتوماتیک پارکینگ در منازل استفاده می شود به عنوان درب برقی مغازه،درب برقی فروشگاهی،درب برقی صنعتی نیز مورد استفاده قرار میگیرد.درب اتوماتیک پارکینگ کرکره ای علاوه بر سهولت در استفاده،دارای امنیت بسیار بالایی نیز می باشد و همینطور حداکثر عرض ورودی را نیز برای تردد فراهم می کند.
مزایای استفاده از درب برقی پارکینگ
استفاده از این مدل دربهای برقی پارکینگی دارای مزایای بسیاری است که آنها را به انتخاب اول برای ساختمانهای مسکونی، تجاری، اداری و …. تبدیل می کند، در این بخش با این مزایا آشنا خواهید شد:
- سطح ایمنی درب برقی پارکینگی نسبت به دربهای قدیمی بسیار بالا است.
- درب اتوماتیک پارکینگی به سنسور برخورد خودکار مجهز هستند، به این معنا که به صورت اتوماتیک از برخورد درب با مانع جلوگیری میکنند، بنابراین ایمنی خوبی برای خودروهای در رفت و آمد ایجاد میکنند و از خسارت و آسیبهای احتمالی جلوگیری میکند.
- شاید مهمترین مزیت استفاده از درب برقی پارکینگی در شرایط نامساعد جوی باشد که کاربر بدون نیاز به خروج از منزل یا ماشین میتواند درب پارکینگ را با یک ریموت باز یا بسته نماید.
- این دربها امکان طراحی در متراژ مختلف و کارایی متفاوت دارند، به این ترتیب برای هر مکانی با هر ویژگی خاص فیزیکی و ظاهری میتوان درب اتوماتیک مناسب طراحی و تولید کرد.
ایمنی درب برقی پارکینگی
دربهای پارکینگی در صورتی که ایمنی لازم را نداشته باشند ممکن است باعث ایجاد خسارت به خودرو یا خود درب میشوند، شایع ترین خسارات که نقاط ضعف ایمنی این شکل از دربها نیز محسوب میشود به دلایل زیر رخ میدهد:
سقوط درب
خارج شدن پیچها
تنظیمات نادرست موتور
تنظیمات نادرست سنسورها
نصب یا راه اندازی و سرویس دربها توسط افراد غیر متخصص
در دربهای پارکینگی کرکره ای باز شدن بدون دلیل فنر کرکره، معمولا در این دربها با فنر شکسته یا فنر بیش از حد قوی شاهد سقوط درب برقی پارکینگ هستیم.
بهترین کار برای جلوگیری از خسارات یاد شده این است که درب توسط افراد متخصص نصب و راه اندازی و حتی سرویس شود، ضمن این که استفاده از سنسورهای حرکتی و ضد برخورد با مانع می تواند از بسیاری از حوادث جلوگیری کند.
تعمیر و نگهداری درب برقی پارکینگ
معمولا در پارکینگ برقی برای کارایی بهتر به سرویسهای دورهای نیاز دارند، در این سرویسها قطعات و صحت آنها چک میشود، روغن کاری میشوند و کارایی آنها مورد بررسی قرار میگیرد.
جمع بندی نهایی
استفاده از دربهای پارکینگ به هر شکل و با هر کارایی میتواند مزایا و معایب بسیاری به همراه داشته باشد، یکی از بهترین انتخابها زمانی رقم می خورد که کاربر با اطلاعات کافی در این زمینه اقدام به انتخاب، نصب و راه اندازی این دربها نموده باشد.
استفاده از دربهای پارکینگی در انواع گوناگون می تواند باعث سهولت در رفت و آمد شود، انتخاب نوع این دربها نیز با توجه به شرایط پارکینگ صورت میگیرد. برای این که درب انتخابی شما کارایی مناسبی داشته باشد باید از نظر نصب و تطابق با شرایط محیطی در بهترین حالت قرار داشته باشد. ایمن سازی و عایق سازی درب میتواند از ایجاد خسارت جلوگیری کرده و کارایی دربها را به شکل گستردهای افزایش دهد.
Leave a Reply