نمای کامپوزیت آلومینیوم

نمای کامپوزیت چیست؟

ورق کامپوزیت آلومینیوم از سه لایه تشکیل شده است. این لایه‌ها شامل دو لایه ورق از جنس آلومینیوم به ضخامت ۳ تا ۵/۰ میلی متر و یک لایه از مواد پلی اتیلنی به ضخامت ۳ الی ۵ میلی متر هستند. لایه خارجی این نما دارای یک پوشش آستر اپوکسی رزین و یک لایه PVDF به منظور تثبیت رنگ است. بر روی سطح ورق کامپوزیت آلومینیوم نیز لایه فیلم برای محافظت قرار گرفته است.ورق کامپوزیت آلومینیوم با توجه به ضخامت، نوع آلیاژ آلومینیومی لایه‌ها، نوع رنگ به کار رفته در پوسته بیرونی و نوع مواد به کار رفته در لایه میانی، تنوع وسیعی را به این ورق‌ها می‌دهد. البته جالب است بدانید، که هر کدام از انواع ورقه‌های کامپوزیتی، کیفیت و کاربرد مشخصی را دارا هستند.

چرا نمای کامپوزیت المینیومی؟

کامپوزیت آلومینیومی در مقابل تغییرات دما مقاوم است. این نوع کامپوزیت با توجه به خصوصیات منحصر به فردی که دارد، می‌تواند در مقابل تغییرات دما از منفی ۵۰ درجه سانتی گراد تا ۸۰ درجه سانتی گراد بدون هیچ گونه تغییری در کیفیت، مقاومت داشته باشد.این لایه نما عایق رطوبتی نیز هستند. در نماهای کامپیوزیتی با ایجاد فضایی مابین ورق‌های آلومینیومی و دیواره ساختمان، نوعی عایق حرارتی، صوتی و رطوبتی ایجاد می‌شود. می‌توان گفت که با ایجاد امکان برقراری جریان هوا در پشت پانل‌های مرکب، حرارت موجود در محیط به داخل ساختمان نفوذ نمی‌کند. بنابراین کامپوزیت‌ها به عنوان نوعی عایق حرارتی نیز مورد توجه واقع می‌شوند.

 

انواع نمای کامپوزیت

اجرای نماهای آلومینیومی از انواع بسیاری برخوردار هستند، به این صورت که مواد تشکیل دهنده، رنگ و طرح آنها باهم متفاوت است و همین باعث تنوع در تولید این نوع از پنل‌های کامپوزیت شده است.برخی از انواع کامپوزیت عبارت اند از:

کامپوزیت آلومینیوم رنگی

کامپوزیت آلومینیوم نانو

کامپوزیت آلومینیوم طرح چوب

کامپوزیت آلومینیوم طرح سنگ

کامپوزیت آلومینیوم با پوشش خش دار

کامپوزیت آلومینیوم ضد حریق

کامپوزیت آلومینیوم ضد باکتری

 

پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت رنگی

به پنل‌های کامپوزیت رنگی، پنل‌های رنگارنگ هم گفته می‌شود. در ساخت پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت رنگی، از چند لایه رنگ و یک پوشش درخشان استفاده می‌شود. این پنل‌ها بر اساس زاویه‌ی نوری که به آن‌ها می‌تابد، به رنگ‌های مختلفی دیده می‌شوند و زیبایی منحصر به فردی دارند.از این ورق‌ها در طراحی دکوراسیون داخلی و خارجی مراکز خرید، فروشگاه‌ها، اماکن عمومی و نمایشگاه‌ها استفاده می‌شود.

پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت ضد باکتری

پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت ضد باکتری از دو ورق آلومینیومی و هسته‌ی پلی‌اتیلن سبک و ضدآلاینده تشکیل شده‌اند. به همین دلیل استفاده از این پنل‌ها برای ساختن مکان‌هایی با حساسیت بالا مانند: بیمارستان‌ها، شرکت‌های داروسازی و آزمایشگاه‌ها انتخاب خوبی به نظر می‌رسد. لایه‌ی رنگی این پنل‌ها که سطح کامپوزیت‌ها را پوشش داده است، مقاومت بسیار بالایی دارد و برای استفاده در محیط‌های حساس بسیار کاربردی و مفید است.

 

ورق‌ کامپوزیت ضد حریق

پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت ضد حریق جزو جدیدترین نمونه‌های ساخته شده‌ی آلومینیوم کامپوزیت هستند. هسته‌ی مرکزی این پنل‌ها، از مواد کند سوز تشکیل شده است و همین ویژگی آن‌ها را ضد حریق کرده است.

این پنل‌ها به دلیل خاصیت ضد حریق بودن، به سختی و دیر آتش می‌گیرند و در جریان سوختن خودشان گاز مضری را تولید نمی‌کنند.

 

پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت نانو

امروزه با پیشرفت تکنولوژی امکان استفاده از فناوری نانو در صنعت معماری هم به وجود آمده است.این پنل‌ها، مقاومت بسیار بالایی در برابر مواد اسیدی و بازی دارند.همچنین به دلیل استفاده از فناوری نانو در ساخت پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت، گرد و غبار را به خودشان جذب نمی‌کنند و به نوعی خودشان را پاکسازی می‌کنند.در نتیجه با به کار بردن آن‌ها در نمای ساختمان، احتیاج به هزینه‌ی نگهداری و تمیز کردن نما وجود ندارد.

 

پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت طرح سنگ

برای طراحی این نوع از پنل‌ها از سه لایه رنگ لمینت شده استفاده می‌شود و طرح‌های مختلفی از سنگ‌های ساختمانی، بر روی آن‌ها نقش بسته است و همین موضوع آن‌ها را به پیشرفته‌ترین و زیباترین ورق‌های آلومینیومی تبدیل کرده است.

پنل‌های الومینیوم کامپوزیت طرح چوب

در طراحی و ساخت این نوع ورق‌ها هم از یک لایه رنگ لمینت شده استفاده می‌شود که ظاهر آن‌ها را به شکل چوب درآورده است. این نوع پنل‌های کامپوزیتی نیز مانند طرح سنگ، طرح‌های مختلف چوبی را نشان می‌دهد.

پنل‌های آلومینیوم کامپوزیت با پوشش خش‌دار

در ساخت این نوع پنل‌ها از دو لایه ورق آلومینیومی و یک هسته‌ی پلی‌اتیلن، استفاده می‌شود. پوشش آلومینیومی این نوع نما، به روش آنودایز به صورت خش‌دار درآمده است.این ورق‌ها به دلیل زیبایی فوق‌العاده‌ای که دارند، در طراحی دکوراسیون‌های داخلی و خارجی از آن‌ها استفاده می‌شود. همچنین این ورق‌ها در مقابل خوردگی و عوامل دیگر از مقاومت بالایی برخوردارند.

 

اجزای نمای کامپوزیت

ورق آلومینیومی

لایه رنگ پلی استر

چسب

لایه پلی اتیلن

رنگ نانو

پوشش محافظ

 

مزیت های نمای کامپوزیتی ساختمان چیست؟

وزن کم و سبکی

ایجاد ظاهر مدرن و زیبا و تنوع رنگی بسیار

مقاومت بالا در برابر آتشسوزی

عایق صوتی مناسب

دوام و طول عمر بالا

خاصیت غیرمغناطیسی و غیرخورندگی در برابر رطوبت و …

پایداری در برابر شرایط محیطی مانند نور خورشید و رطوبت و گرما سرما

آب‌بندی مناسب جهت هدایت و خروج آب باران بدون نفوذ به زیر نما

قابلیت شستشوی راحت

حمل و نقل آسان و نصب و مونتاژ سریع

تنوع رنگ

ایجاد طرح‌های متنوع حتی در سطوح دشوار مانند قوس‌ها

استفاده از نمای کامپوزیت آلومینیومی چه معایبی دارد؟

استفاده از نمای کامپوزیت، معمولا از نظر اقتصادی، نمایی به صرفه شناخته نمی‌شود، زیرا در زمان اجرای آن بر روی نما، نیاز به ایجاد زیرساخت خاصی وجود دارد. هنگام نصب نمای کامپوزیت آلومینیومی، علاوه بر اجرای شاسی در زیر کار،باید ورق آلومینیوم و لایه میانی از جنس مواد پلی اتیلین نصب شود. به همین دلیل و با توجه به همین توضیحات، قیمت تمام شده آن بالا می‌رود و برای ساختمان‌های اقتصادی به صرفه نیست.

با توجه به ضخامت بسیار کم ورقه‌های آلومینیومی، نمای کامپوزیت در برابر شرایط جوی بسیار نامطلوبی مانند باد و طوفان، شکل اولیه خود را از دست می‌دهد و پس ازگذشت زمان تغییر شکل پیدا می‌کند. به همین دلیل گفته می‌شود، که این نما از دوام و استقامت خوبی برای استفاده در ساختمان‌های بسیار بلند، برخوردار نیست..همچنین جرم پذیری نمای کامپوزیت نسبتا بالا است. دلیل این اتفاق، آن است، که این نما از فلز آلومینیوم با رنگ کوره‌ای ساخته شده و همین امر به دلیل جذب ذرات معلق موجود در هوا، یکی از ایرادات وارده تعریف شده است.

 

سیستم نصب نمای کامپوزیت چگونه است؟

برای اجرای نما کامپوزیت ساختمان ابتدا باید تمام محاسبات توسط مهندسین نقشه بردار محاسبه شود و در نقشه‌های اجرایی ابعاد، شکل و محل قرارگیری هر یک مشخص شود.در ادامه زیرسازی بر روی سازه‌ی اصلی ساختمان انجام می‌گیرد که عموما از جنس آلومینیوم صورت می‌گیرد، چرا که آلومینیوم وزن پایین و مقاوم‌تری در برابر رطوبت دارد، در ادامه با توجه به نحوه‌ی اجرا که در ابتدا توسط مهندس محاسب تعیین شده است پانل‌ها را بر روی محل‌های نگهداری پنل‌ها قرار می‌دهند.

از جمله روش‌های اجرای نمای ساختمان با استفاده از کامپوزیت می‌توان به موارد زیر اشاره کرد.

  • اجرای کامپوزیت به روش H و L
  • نصب کامپوزیت به روش فیکس
  • اجرای نمای کامپوزیت ریلی
  • نصب کامپوزیت به روش فیکس هنگینگ

 

اجرای نمای کامپوزیت با سیستم اچ اند ال

در ابتدا لازم است بگوییم که این سیستم به هیچ عنوان سیستم استانداردی نیست و تنها در کشور ما اجرا می‌شود. برای نصب کامپوزیت با استفاده از این سیستم پس از اجرای زیر سازی و قوطی کشی عمودی و افقی، پروفیل هایی به شکل L برای گوشه‌ها و پروفیل‌هایی به شکل H برای پانل‌های وسطی مورد استفاده قرار می‌گیرند. بهتر است که سیستم اچ اند ال در مقیاس بزرگ مورد استفاده قرار نگیرد و برای پوشش دور ستون، دور آسانسور اجرا شود.

 

اجرای نمای کامپوزیت با سیستم فیکس

یکی از رایج‌ترین روش‌های اجرای نمای کامپوزیت به روش فیکس است. در این روش ابتدا زیرسازی نمای ساختمان صورت می‌گیرد و پس از آن پانل های کامپوزیت با دستگاه گروف زنی خم داده شده و با استفاده از نبشی و براکتی که به زیرسازی آلومینیومی متصل شده است با پیچ و پرچ و به صورت کاستی نصب می‌کنند. درز به وجود آمده بین پانل‌ها در این سیستم با استفاده از نوار یا چسب‌های مخصوص پر می‌شود

 

اجرای نمای کامپوزیت با سیستم ریلی

از دیگر سیستم های اجرای نمای کامپوزیت، سیستم ریلی یا سیستم هنگینگ است که نوع مقاوم و کاربردی اجرای نمای کامپوزیت به شمار می‌آید. اجرای این نما باید به صورت اصولی و توسط طراحان با تجربه و با سابقه صورت بگیرد، زیرا این سیستم اجرای نمای کامپوزیت از سیستم‌های دیگر پیچیده تر است و نیاز به دیتیل های طراحی شده و منحصر به فرد با توجه به شرایط پروژه را دارد.

اجرای این سیستم مانند سیستم های قبلی در ابتدا به زیرسازی آلومینیومی احتیاج دارد پس از آن براکت‌های آلومینیومی که در داخل خود پین‌هایی برای هنگ شدن کامپوزیت دارند با استفاده از نبشی آلومینیومی همانطور که در تصویر مشاهده می‌کنید نصب می‌شوند. در پانل‌های کامپوزیت در این سیستم با استفاده دستگاه گروف زنی، شیارهایی ایجاد می‌شود که ورق‌ها توسط این شیارها بر روی پین فیکس خواهند شد.

 

اجرای نمای کامپوزیت با سیستم فیکس ریلینگ

این سیستم اجرای نمای کامپوزیت در واقع  سیستم ترکیبی اجرای نمای کامپوزیت است که در آن پس از زیرسازی، ورق‌های کامپوزیت هم به صورت ریلینگ، هم به صورت فیکس به پروفیلهای آلومینیومی زیرسازی متصل می‌شوند.

پانل کامپوزیت در سیستم فیکس ریلینگ به این صورت در نما اجرا می‌شود:

در قسمت عمودی آن مانند روش هنگینگ با گراف زنی شیاری ایجاد شده که به براکت آلومینیومی و پین متصل می‌شود و قسمت افقی آن با استفاده از پیچ و پرچ به براکت فیکس می‌شود.