نمای استرچ متال
نمای استرچ متال
نمای استرچ متال یا نمای اکسپندد متال از انواع نمای دو پوسته به حساب میآید که به عنوان نمای رویی یا نمای دوم در نمای ساختمانها مورد استفاده قرار میگیرند. اما در چه کاربریهایی میتوان از این نما استفاده کرد و مهمترین نکات در طراحی نمای استرچ متال چه مواردی هستند؟
نمای استرچ متال که شباهت زیادی به نمای پانچ متال دارد، به ورقهای فلزی گفته میشود، که توسط دستگاههای CNC برش داده میشوند و مورد کشش قرار میگیرند، در این صورت شاهد ورقهای فلزی هستیم که حاوی طرحهای سه بعدی هستند.
نمای استرچ متال امکان استفاده در انواع کاربریهایی همچون مسکونی، تجاری، اداری، آموزشی و خدماتی را دارند، همچنین ورقهای استرچ متال در ضخامتها، رنگها و جنسهای مختلف قابل اجرا هستند و میتوانند نمای منحصر به فردی را برای ساختمان شما به وجود آورند.
اگر قصد دارید نمای ساختمان خود را با استفاده از استرچ متال اجرا کنید؛ لازم است که در ابتدا طراحی نمای ساختمان شما انجام شود و پس از آن خدمات مهندسی مانند برداشت از وضع موجود و تهیه نقشه های ازبیلت از ساختمان شما صورت بگیرد. در خدمات مهندسی تیم مشاوره نمای نادایران، بهترین ورق استرچ متال با چشمه و ابعاد مناسب را به شما معرفی خواهند کرد و پس از آن میتوانید اقدام به خرید ورق مشخص شده کنید.
اکسپندد متال چیست؟
به پانلهای فلزی که در هنگام تولید برش داده میشوند و سپس تحت نیروی کششی قرار میگیرند پانلهای استرچ متال میگویند.
استرچ متالها با مواد و آلیاژهای مختلفی مانند: مس، برنج، آهن، آلومینیوم و استیل تولید میشوند، همچنین ضخامت پانلهای استرچ متال از 2/0 تا 6 میلیمتر در اجرای نماها مورد استفاده قرار میگیرد، ابعاد این نوع پانلها به صورت سفارشی است و با توجه به خواستهی کارفرما قابل برش هستند که عموما این ابعاد از ۶*۴ تا ۷۵*۲۰۰ قابل تولید هستند.
شبکههای توری شکل تایلهای استرچ متال استحکام بالایی دارند و در ابعاد و اندازه و ضخامتهای مختلف با رنگهای متنوعی در کارخانه تولید شده و برای نصب به محل ساختمان ارسال میشوند.
استرچ متال با نام اکسپندد متال نیز که عضوی از خانواده نمای خشک است نیز شناخته میشود.
مزایای نمای استرچ متال
نمای استرچ متال از مزایای زیادی برخوردار است که اگر در استفاده از این ورقها تردید دارید به شما کمک میکند بدون کمترین شکی از این ورقها استفاده کنید.
قیمت مقرون به صرفه تایلهای استرچ متال: درگذشته تایلهای استرچ متال به صورت وارداتی مورد استفاده قرار میگرفتند، اما امروزه با پیشرفت تکنولوژی این تایلها در داخل کشور تولید میشوند و قیمت تمام شده آنها به صورت قابل توجهی کاهش یافته است.
این کاهش قیمت باعث شده تا از این تایلها به عنوان متریالی با قیمتی مناسب و مقرون به صرفه در صنعت ساختمان سازی به کار روند.
سرعت اجرا: از دیگر مزایای نمای استرچ متال، سرعت بالای آن در هنگام اجرا است.
این ویژگی میتواند به صرفه جویی شما در زمان ساخت کمک ویژهای داشته باشد.
خاصیت محافظتی: پانلهای استرچ متال با ضخامت بالا میتوانند با ایجاد چشم اندازی زیبا و قابل توجه وظیفه محافظت از ساختمان را نیز بر عهده بگیرند.
نمای سه بعدی: تایلهای استرچ متال تنها متریالی هستند که تنوع بالایی از نظر چشم انداز را به ساختمان بخشیده و دید سه بعدی زیبایی به بیننده از جهات مختلف میدهند.
تنوع در طرح و رنگ: همانطور که پیش از این گفتیم، تایلهای استرچ متال در ابعاد و طرح های مختلف با رنگهای متنوعی قابل سفارش و اجرا هستند، به همین دلیل است که از این نوع از نمای ساختمانی می توان بدون هیچ محدودیتی استفاده کرد.حتی میتوان از این نما به عنوان پوسته دوم نمای شیشه ای نیز استفاده کرد.
اجرای سقف کاذب: با استفاده از تایلهای استرچ متال بر روی سقف کاذب میتوان به راحتی به فضاهای خدماتی و تاسیسات دسترسی داشت و همزمان از زیبایی و جذابیت آن نیز بهره برد.
همچنین نورپردازی سقف با استفاده از این متریال بسیار زیبا است.
پوسته دوم نما: استرچ متالها در ساختمان سازی گزینه مناسبی برای پوسته دوم نما هستند.
بیشترین استفاده از این متریال برای لایه دوم نمای کرتین وال است که میتواند نور مستقیم خورشید را کنترل کرده و از نفوذ اشعههای مستقیم و مزاحم به داخل ساختمان جلوگیری کند.
مقاوم در برابر رطوبت: قطعات استرچ متال به دلیل جنس مصالح و آلیاژهای سازنده آن در برابر نم و رطوبت مقاوم بوده و به همین دلیل احتیاج به نگهداری سختی ندارند.
نمای شب زیبا: شبکههای استرچ متال این امکان را به شما میدهند تا با نورپردازی دقیق و طراحی شدهای در پشت آنها، نمای جذابی را به وجود بیاورید و بر زیبایی نمای خود در شب بیفزایید.
اجرای نمای استرچ متال در بالاترین کیفیت
اجرای نمای استرچ متال با بهینهترین هزینه و بالاترین سرعت اجرایی
کاربرد پانلهای استرچ متال
در این بخش به برخی از موارد کاربردی این نوع از نمای ساختمانی میپردازیم، از مهمترین موارد کاربردی نمای استرچ متال میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
استفاده از پانلهای استرچ متال به عنوان سازه
ساختمانهایی با کاربری فرودگاه، بیمارستان، پایانه مسافربری، موزه و ..
استفاده از نمای استرچ متال به عنوان لایهی محافظ نما
امکان اجرای نورپردازی در پشت ورق استرچ متال
استفاده از نمای استرچ متال به عنوان پوستهی دوم
مشخصات فنی استرچ متال
به صورت کلی ۲.۵۰*۱.۲۵ ابعاد هر ورق استرچ متال است که میتوان به صورت به صورت سفارشی نیز آنها را تغییر داد. بسته به نوع کاربری ضخامت ورق استرچ متال بین ۱ میل تا ۸ میل متغیر است، ولی در صورتی که برای نمای ساختمان نیاز داشته باشید باید از ورق استرچ متال ۲ میل استفاده کرد.
طول چشمه، عرض چشمه و … نیز اهمیت بسیار زیادی دارد که باید توسط مهندس محاسب یا سازه طبق نقشه های ازبیلت، ارتفاع ساختمان، نوع کاربری و … مشخص شود.
نحوهی اجرای نمای استرچ متال
نمای استرچ متال از جمله نماهای خشک به حساب میآید، بنابراین این نوع از نمای ساختمان که میتواند به صورت تنها و یا در لایهی پوستهی دوم اجرایی شود، به عنوان سازهای مکانیکی به حساب میآید.
از جمله روشهای اجرای این نوع از نمای ساختمانی میتوان به موارد زیر اشاره کرد.
اجرای استرچ متال به روش مستقیم
اجرای استرچ متال به روش غیرنمایان
اجرای استرچ متال به روش نمایان
اجرای استرچ متال به روش هنگ
اجرای نمای استرچ متال به روش مستقیم
در این روش با استفاده از رول بولت، پیچ، مهره و جوش میتوان قطعات استرچ متال را مستقیم بر روی بدنه اصلی نما نصب و اجرا کرد.
اجرای نمای استرچ متال به روش غیرنمایان
یکی از مزیتهای این روش این است که کلیه اتصالات نگهدارنده برای نصب در سطح رویین نمای ساختمان دیده نمی شود.
اجرای نمای استرچ متال به روش نمایان
در این روش از اجرای نمای استرچ متال یراق آلات و پیچهای استفاده شده برای نصب ورق فلزی در نمای ساختمان مشاهده نمیشود.
اجرای نمای استرچ متال به روش نمایان
در این روش از اجرای نمای استرچ متال کلیه مراحل اجرایی با استفاده از براکتهایی که به لبههای کناری ورق استرچ متال نصب شده است انجام میگیرد، به عبارتی براکتها نقش نگهدارنده را در نمای فلزی ایفا میکنند که با استفاده از پیچهایی به زیرسازی سازه ساختمان متصل میشوند.
مهم ترین نکات قبل از اجرای نمای استرچ متال
قبل از اجرای نما و در مرحله طراحی شما موظف هستید:
طرح و مدل تایل استرچ متال را با توجه به طول و عرض چشمه و پهنای باند مشخص کنید.
نوع متریال مصرفی برای ساخت استرچ متال را در نظر گرفته و طبق آن سفارش دهید.
پوشش مناسب تایلها را مشخص کنید.
نمای ساختمان را به درستی و با استفاده از دیتیلهای دقیق اجرایی طراحی کنید.
ابعاد و ضخامت تایلها را بر اساس استاندارد مشخص کنید.
رنگ ورقهای استرچ متال
رنگهایی که برای ورقهای فلزی استرچ متال به کار میروند شامل ۲ دسته میشوند:
استاتیک یا کوره ای: این نوع از رنگ ها به صورت پاششی روی ورق های استرچ متال را می پوشانند، توجه داشته باشید که کیفیت رنگ های استاتیک متفاوت است و در صورتی که رنگ های بی کیفیت استفاده شود در اثر ضربه ممکن است خش خورده و در طی زمان پوسته پوسته شوند.
آنادایز: آنادایز یک فرآیند الکتروشیمیایی است که یک لایه اکسید آلومینیوم را با آلومینیوم سطحی (آلومینیوم در شرایط معمولی نیز اکسیده می شود) آمیخته می شود و لایه ای مقاوم را بر روی سطح فلز ایجاد می کند، این نوع از رنگ های پوششی مزایای بسیاری همچون ماندگاری بالا و مقاومت بالا در برابر زنگ زدن و خوردگی فلز را دارا هستند.
بهترین فلز برای ساخت استرچ متال
انتخاب فلز برای ساخت ورقهای اکسپندد متال به بودجه شما و موقعیت مکانی پروژه شما بستگی دارد، عمدتا برای ساخت ورقهای استرچ متال از آهن استفاده میشود اما در صورتی که قصد استفاده از استرچ متال در مناطق مرطوب را داشته باشید، پیشنهاد ما به شما استفاده از آلومینیوم است.
از دیگر فلزهایی که برای ساخت ورقهای استرچ متال به کار میرود میتوان به فولاد، مس و … اشاره کرد.
Leave a Reply